Thursday, 28 November 2013

Segmen : Pencarian Bloglist Disember by Athirah

Assalamualaikum.

Segmen : Pencarian Bloglist Disember by Athirah


[Click banner untuk join]

Blogger2 sekalian!! jom meriahkan GA ni..
Diba dah join da..

Monday, 25 November 2013

23th Birthday Giveaway by MisEyz Blurz


Assalamualaikum

23th Birthday Giveaway by MisEyz Blurz

Hadiah
(pilihan pemenang secara random!)

* Peplum Dress x 1 *
* Tribal Shawl x 1 *
* Kerongsang/ Brooch bunga x 2 *
* Fridge Magnet khas dari Terengganu x 2 *
* Keychain Special x 2 *
* Black + White Mask Shiseido x 1 *
* White Mask Shiseido + Naturgo Mask x 2 *
* Detox Gold x 2 *
* Topup RM5 x 1 *
* Topup RM10 x 1 *

Tarikh Tamat: 10 Disember 2013




Thursday, 21 November 2013

Saving Your Money




Assalamualaikum, dear readers..

Lagi sebulan lebih kot dah nak naik sekolah tahun 2014 dah.. so, segala perbelanjaan untuk beli baju baru, kasut baru, beg baru, alat tulis baru termasuk nak bayar duit buku semua tu kene la kira2 kan? [YES]


Diba saje je buat entry pasal Saving Your Money awal-awal.. Buat ready-ready, ye laa, nanti dah nak naik sekolah busy pulak kan?


Back to the topic.


Sebenarnya, entry ni bukan untuk nak naik sekolah je, tapi untuk hari-hari lain jugak, such: bila dah dapat gaji, bila mak and ayah bagi duit poket........ and.......... bila dapat duit raya.


Okay, Saving Your Money tu penting sebab kita boleh guna time ade emergency case, untuk our future jugak.


Kalau Diba, Diba save money sebab untuk masa depan Diba, time nak masuk Universiti, time dah besar, time nak beli barang-barang keperluan Diba, So, kalau macam tu, tak de la kite nak menyusahkan mak and ayah kite kan? tak gitu ? Sejujurnya Diba nak cakap, Diba pon sebenarnya save money sebab nak beli Samsung Galaxy S, nak beli Camera DSLR.. 


Cara Diba save money macam ni :: 


Kalau ayah Diba bagi duit belanja RM3 atau RM4, Diba just guna RM 1.50 atau RM2 je.. Kalau nafsu nak makan tu kuat sangat, RM4 tu pon habis jugak kengkadang.. hehe, tapi, kalau korang jangan laa nak save banyak sangat, 10 sen pun dah cukup save untuk satu hari.


Kalau Diba pergi jenjalan dengan family, Diba lebih suka tak bawak duit, nnti macam2 Diba nak beli, membazir je.. Diba bawak duit time nak beli barang keperluan sahaja.


Cara paling baik nak save money bagi Diba la kan, buat akaun bank, simpan duit dalam bank. Sebab, nak keluar kan duit dalam bank kan agak leceh.


Hmm... That's only yang Diba nak share.. Hopefully, korang boleh la nak try2 save money macam Diba.. Important kot simpan duit.. Important !!! hehehe..


Okay.. Sampai sini je tangan Diba menaip... hihihihi..... Assalamualaikum...






Friday, 15 November 2013

Simple GA - 3D Puzzle



Asslamualaikum..

Diba join Giveaway ni.. Done follow your blog and done like your fanpage too.

So, Blogger sekalian, jom la join Giveaway ni, Hadiahnya 3D-puzzle berharga RM50.00.

TARIKH TUTUP ADALAH 29 NOVEMBER PUKUL 12 TENGAH HARI

Diba suka 3D-puzzle sebab dia lawa.. menarik.. Dah lama Diba nak beli puzzle species macam ni.. tapi tak terbeli dan tak terjumpa pon.

""Admin, Diba suka Giveaway macam ni, moga lepas ni kalau ade rezeki, Diba dapat 3D puzzle ni.

Thursday, 14 November 2013

5 Pasangan Paling Unik Di Dunia

Assalamualaikum..  Hai, "5 Pasangan Paling Unik Di Dunia" is my first entry... Diba dapat tajuk ni pon sebab terbaca kat Metro bahagian Gen. Y ... Saje, nak kongsi-kongsi.. nak share share, orang kate, Sharing Is Caring... haha.. Okay, balik pada tajuk, 5 pasangan tu ialah :

Kahwin Muda
Diba rasa, pasangan ni paling muda kahwin kot. Kanak2 9 tahun, Jayla Cooper dia berkahwin dengan Jose Griggs, 7 tahun sebab tak de masa untuk tunggu lama dan terpaksa berjuang melawan maut akibat  penyakit leukemia. Diorang kahwin Februari 2009. tapi, Jayla menghembuskan nafas terakhir April 2009.

Berbeza Tinggi
Fabien Pretou Dilahirkan pada 15 Jun a968 di Perancis engan tinggi 188.5cm berkahwin engan Natalie Lucius, 2 tahun lebih muda daripadanya. Ketinggian Natalie setengah tinggi suaminya sekaligus tergolong dalam golongan wanita bertubuh mungil hanya dengan 94 sentimeter.

Jarak Usia
Seorang lelaki dikatakan berstatus datuk berusia 112 tahun berkahwin dengan seorang perempuan berusia 17 tahun. Nama lelaki tu Ahmed Muhamed Dor, perempuannya Safia Abdulleh. Yang menariknya, Ahmed mengaku mencintai gadis tu sejak gadis tu bayi lagi dan menunggunya sehingga cukup umur utk dinikahi. Padahal, melihat perbezaan usianya mencapai 95 tahun !

Terpisah 60 Tahun
Mengimbau detik 60 tahun lalu, Boris dan Anna Kozlov bernikah hanya beberapa hari sebelum Boris diarahkan berlayar. Namun, ketika dia kembali, isterinya dan keluarganya menghilang. Anna dan keluarganya diasingkan ke Siberia ketika berlangsungnya pemerintahan Stalin. Tak pernah mereka bayangkan bertemu lagi. tapi, engan izin tuhan, mereka bertemu lagi seteah 60 tahun terpisah...

Pasangan Terpendek
Lelai berukuran 90 cm, yang perempuannya 93 c. Inilah pasangan pengantin terpendek di dunia. Douglas Maistre Breger da Silva dan Claudia Pereira Rocha, berasal dari Brazil. Bernikah pada 27 Oktober 1998 di Curitiba. Uniknya, gabungan ketinggian mereka hanyalah 183 cm.

So, itulah yang Diba cuba nak kongsikan,. Jodoh tak kenal tinggi, umur, rupa and else.
Okay, kalau ade kesempatan lagi, Diba akan post entry lagi kay. :) 

Wednesday, 13 November 2013