Tuesday, 31 December 2013

Sekolah, Mu Tunggu Aku Datang !!

Assalamualaikum


Today is 31st December 2013.. and that's mean 2013 akan melabuhkan tirainya... 

So, SMKTI, Mu Tunggu Lah Aku Datang !! Even hati Diba meraung tak nak pergi sekolah, tapi hati Diba pon meraung nak pergi sekolah... nak jumpa kawan2.. entah sihat ke tak. entah masih skolah situ ke tak. Entajh skolah tu dah di renovate ke ape.. Diba nak tawu ape yang terjadi di sekeliling Diba..

That's why sekolah kena tunggu Diba datang, Kalau Diba tak datang2.. Faham2 je lah, Diba dah tak skolah situ... Tapi.................... Diba akan tetap skolah STI smpai esspiiiyeem atau singkatannya SPM... haha, joke only..

Mustahil kot Diba nak pindah skolah, still budak2 lagi.. Masuk asrama? No way ! Tak suka asrama !! Nanti... tak jumpa family, susah nak hang dengan famili, tak cukup tidur lah ape lah...Don't like don't like.. Diba kat rumah pon dah cukup dah nak berdikari, dari sapu rumah ke mop lantai, dari mop lantai ke basuh baju, dari basuh baju sampai ke sidai baju, dari sidai baju ke lipat kain, dari lipat kain ke basuh pinggan mangkuk, dari basuh pinggan mangkuk ke tolong mak masak, dari tolong mak masak ke basuh pinggan mangkuk balik... haih... bukan mengeluh, tapi penat dengan aktiviti kat rumah yang tak henti2.. almaklumlah, mak Diba taylor yang busy..

Aik? Nampaknya, Diba dah terbang jauh dah ni... back to our story..

Sebenarnya... Mak ayah Diba tak bagi masuk asrama.. Sebab, kata mereka, umur Diba ni umur budak2 lagi.. belum sesuai nak masuk asrama segale.. Lagipun, skolah yang terdekat dengan rumah Diba skolah STI.. SO, ape kate Diba skolah STI smpai Form 5.. No more asrama2..

and... buat masa ni.. Diba kena ikut segale keputusan mak ayah Diba.. Hmm, such as nak pilih kelas Sains Tulen atau Sastera.. Mereka pilih Sastera.. Diba pilih Kelas Sains Tulen.. why keputusan Diba tak same dengan parents Diba? Entah... hati Diba tetap kate nak masuk kelas Sains Tulen.. 

Even ade orang cakap masuk kelas Sains Tulen tu menyusahkan diri.. tapi, Diba tetap nak masuk kelas Sains Tulen, bukan sebab result Diba cemerlang or not, sebab Diba nak lah. Mereka kate kelas Sains ade addmath.. kalau addmath tak dapat A, susah nak dapat memane U.. so, Diba akur.. akur dan akur.. Tapi Diba tetap nak tunggu Orientasi, mane baik buruk kelas yang Diba pilih tu.

Okay.. So, kawan2... Selamat kembali ke skolah !! Naik skolah nanti jangan nakal2.. Jadi budak baik tau !! hee~ ^,^

Me

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan Comment Anda