Monday, 2 December 2013

Selamat Datang Disember !

Assalamualaikum..


Dear readers, 

Bulan yang biasa budak2 sekolah tunggu dah tiba. Alhamdulillah, kita masih lagi dapat menikmati bulan akhir dalam 2013 ni. Allah masih lagi panjangkan umur kita untuk kita memperbetulkan kesilapan diri. 

Dan...... untuk orang2 Johor macam Diba ni, bulan ni la bulan terakhir kita cuti hari Ahad. 

Macam biasa la, bulan Dicember bulan kita spend time dengan family. Pi melancong luar dalam negara. Sana sini. Jelajah ke ceruk-ceruk dunia. 

Klau macam Diba, bulan Dicember ni, Diba Fishing denga family dekat Pantai Sungai Lurus Senggarang. Nak kira dapat ikan ke tak tu, hmm, tak dapat pon, bukan rezeki kitorang. Tapi, orang lain dapat ikan banyak, anak ikan todak la, ikan pari la, belangkas la, ikan ape tah lagi. 

Kalau nak Fishing, kene time air pasang besar, baru best. Orang2 kat situ kate, nak pancing anak ikan todak kena pakai pelampung pancing, jangan pakai batu pancing sebab ikan todak....... err.. lupe!

Ade sorang Pak Cik ni cakap, kalau air bersih, tak de ikan. Tapi... ade sorang abang ni cakap, air bersih ikan banyak.. Haih... Diba pun pening.

Sebenarnya, kitorang pi situ cuma nak suka2. Dia punya laut lawa, bersih airnya. Tapi, ikut saranan orang, nak mancing kat Sungai Lurus tu, mancing kat bahagian belakang2, maksudnya, bahagian belakang tu kena lalu tanah merah.

So, spend time dengan family sangat best !

Okay, sekian dari Diba.

Me.

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan Comment Anda