Tuesday, 16 December 2014

wahai hati

Assalamualaikum


Entry baru ! Entry baru ! Lelong lelong ! [sila ketawa]

and now. Dibaa nak share pasal HATI. yaaa. hati. kenapa hati ? sebab hati kita ada banyak rasa. such happy, sedih, suka duka,terluka, terobek, patah hati semua semua tu.

okay. daripada melayang jauh. Jom jom baca

Diba sebenarnya cuma nak luahkan je apa yang Diba rasa bila dapat tahu crush Diba ada girlfriend dah. Memang sedih laa. Rasa macam 'wow'. kitorang kawan dah lama dah. 4 tahun dah. seriously, dia memang tak kacak. tapi, hati dia kacak, hati dia handsome. Dia pandai jaga hati Diba. Dia je tempat Diba bercerita. and, after 3 years, Diba jadi stalker facebook dia. instagram dia. wechat dia. and... dapat la jawapan nya.

Nak di marah tak boleh. nak di jealous tak boleh. sebab apa ? sebab dia bukan sesiapa Diba. Dia cuma kawan Diba. dan Diba tahu kedudukan Diba. For you all yang alami benda yang sama, jangan lah nak marah marah si dia. dia tak bersalah. dan jangan rosakkan persahabatan korang. biar kan dia. buat buat tak tahu je.

perjalanan hidup korang masih panjang. sama macam Diba. cari lah orang yang lebih baik. yang ada dekat dengan kita bila kita susah. ""Cari orang yang mencintai kamu bukan orang yang kamu cintai"". ayat mavelous.

alhamdulillah. I found a good one. yang sangat sangat hargai Diba. yang jadi diri sendiri dengan Diba. yang selalu sangat buat Diba happy. belum pernah sakiti hati Diba. sangat memahami Diba. dan.. yang ada di samping Diba untuk bangkitkan Diba yang jatuh tersungkur kerana cinta. hahahahaa. and.dia sangat pandai menyorokkan perasaan cemburunya. I know it lah you. thank you wehh. aku bangga dengan kau ! a big clap for you. 

Tapi, kenaa ingat yaa. jangan lah letak kan harapan yang besar untuk dia. nanti frust lah menangis lah itu lah ini lah. sebab, belum tentu dia setia. segala janji manis mungkin akan jadi pahit. be strong kalau korang jatuh kerana manusia. Allah ada sentiasa. ingat tu.

Sekian.

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan Comment Anda